Italie

Wanneer:
van donderdag 6 september 2018 tot donderdag 13 september 2018 (7 nacht(en))

Programma:

Dag 1: Vroeg vertrek uit Temse om via Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland onze overnachtingsplaats Lomazzo te bereiken. Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 2:  na het ontbijt rijden we naar Milaan voor een bezoek aan het prachtige kerkhof en een wandeling door het oude centrum van de stad. De imposante Dom, de Galerijen Emanuel Vittorio , de Scala of het Sforza kasteel moeten we zeker gezien hebben. Na een vrij middagmaal rijden we verder naar Arenzano. Ophalen van de startkaarten en daarna kamerverdeling en avondmaal.

Dag 3: eerste dag van een 2 daagse IML wandeling met keuze uit 10-20-30-42 km.

Dag 4: tweede IML wandeling met op het einde de slotceremonie.

Dag 5:  na het ontbijt verlaten we de Ligurische badplaats . We vertrekken richting Aqui Terme, het gekende kuurstadje . Na het bezoek ruilen we bronwater voor wijn. We bezoeken het wijnstadje Asti. In de vooravond bereiken we tenslotte Turijn. Deze hoofdstad van de regio Piemonte is omgetoverd van saaie industriestad tot pareltje van barokke paleizen . Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 6: ganse dag bezoek aan hartje Turijn met o.a. het Palazzo Madama, Palazzo Cavour of Palazzo Reale om er enkele te benoemen, de Mole Antonelliana, het Parco Valentino gelegen aan de oevers van de Po, of de Dom en de Sint Johannes de Doperkerk met de wereldberoemde LIJKWADE van Turijn, allemaal gewoonweg unicums. We zorgen natuurlijk dat we vrije tijd geven voor shopping of één van de 6 wandelingen die men nog rond de stad kan maken. Avondmaal in ons hotel.

Dag 7: na het ontbijt verlaten we deze fantastische stad richting Zwitserland. In Luzern houden we halte voor kort bezoek aan bijvoorbeeld de oudste houten brug of de Kapellbrücke. Vrij middagmaal en daarna verder via Bazel naar de Elzas en Colmar. Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 8: eerst genieten van ons ontbijtbuffet en weer op verkenning. We doen een stukje van de Elzasser wijnroute. Via Turckheim en Kaysersberg,de stad van Albert Schweitzer, komen we in Riquewhir. Bezoek en vrij middagmaal in dit misschien wel gezelligste en kleurrijkste dorpje van de Elzas. Daarna gaat het terug richting Temse.

Prijs per persoon (tweepersoonskamer):
880€

Toeslag éénpersoonskamer:
230€

Lokale Munt:
Euro & Zwitserse Frank

Inbegrepen:
autocarreis, hotels in half pension, begeleiding

Niet Inbegrepen:
middagmalen, dranken, startgeld IML wandelingen, inkomgelden

Supplementen:
annulatie- en bijstandsverzekering in dubbel : 58 ? p.pers in single : 77 ?

Niet Vergeten:
geldige identiteitskaart

Inschrijven

Via het onderstaande inschrijvingsformulier kan je inschrijven voor deze vakantie. Wij kontacteren U dan zo spoedig mogelijk.

Ja, ik wil mee

Nuttige Links

Foto's

Vakantiebestemming

[google maps placeholder]