Tsjechië

Wanneer:
van dinsdag 25 september 2018 tot dinsdag 2 oktober 2018 (7 nacht(en))

Programma:

Dag 1: vertrek uit Temse richting Duitsland en de Tsjechische grens. Voor het avondmaal bereiken we ons hotel in het mooie kuurstadje Frantiskovy Lazne of Franzenbad, genoemd naar keizer Franz Jozef .

Dag 2: na het ontbijt verkenning van het kleinste van de 3 kuuroorden in wat men noemt de " spa driehoek": Franzenbad, Karlovy Vary en Marianské Lazné of Marienbad. Dit kleine kuuroord in een Empirestijl , is wereldvermaard omwille van zijn Glauber -bron. Deze is de sterkste Glauberzoutbron in de wereld en vooral gebruikt voor hart en bloedvaten. We nemen alvast een kijkje in al deze speciale gebouwtjes gezet rond de mineraalbronnen. In de namiddag staat het grotere Mariënbad op ons programma. Mooi gelegen in het natuurgebied Slavkovsky weet het al eeuwen de groten der aarde als Chopin, Strauss, Wagner, Edison, . te bekoren met haar imposante galerijen, de beroemde Colonnades met Zingende Fonteinen, het Tepla klooster of de vele sprookjesachtige gebouwen. Vandaag the place to be voor vele toeristen en kuurgasten. Avondmaal in ons hotel.

Dag 3: we ruilen het kuurwater voor iets geestrijkers. Via Pisek, een prachtig stadje met koninklijke allure gelegen aan de Otava rivier. Hier werd er 800 jaar geleden al goud gevonden. Bezoek aan het stadje en daarna verder naar Ceské Budejovice . De stad is vooral gekend om zijn brouwerij BUDVAR, maar heeft natuurlijk nog heel wat anders in petto. Het grote vierkante marktplein, omgeven van gekleurde arcades , de Samson fontein of de cerna Vez of Zwarte Toren gaan we zeker zien. En proeven van het heerlijke vocht voorafgegaan door een brouwerijbezoek mag niet ontbreken. Kamerverdeling en avondmaal .

Dag 4:  na het ontbijt vertrek naar Brno. We zien de oude binnenstad met haar Knekelhuis, de Petrus en Pauluskathedral, het Oude Stadhuis , het Spilberkkasteel, de Kolenmarkt, het Redutatheater, .Alvorens naar het hotel te gaan , halen we de startkaarten voor de IML wandeling van de volgende 2 dagen op : Kudrna goes Around Brno. Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 5:  IML met keuze uit 42 , 30 , 20 of 10 km

Dag 6:  IML en slotceremonie. Avondmaal in een gezellige bierkelder met muziek en drank . NAZDRAVI of gezondheid .

Dag 7: na het ontbijt vertrek richting Lidice. Dit dorpje werd tijdens de Praagse Lente letterlijk van de kaart geveegd. Wat er over blijft zijn de vele rozen geschonken door naties van over de hele wereld als troost voor dit trieste gebeuren. Daarna via Krusovice voor middagstop en tenslotte tot het middeleeuwse Loket. Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 8: na het ontbijt , huiswaarts.

Prijs per persoon (tweepersoonskamer):
785€

Toeslag éénpersoonskamer:
150€

Lokale Munt:
Tsjechische Kronen & Euro

Inbegrepen:
autocarreis, hotel in half pension, begeleiding

Niet Inbegrepen:
middagmalen, dranken en startgeld, verzekering.

Supplementen:
annulatie- en bijstandsverzekering in dubbel : 55 ? p.pers in single : 65 ? IML startgeld: +- 32?(42 km) +- 28?(28km) +-26 ?(20km) 20 ? (12 km) 18? (8 km) ( ter plaatse te betalen)

Niet Vergeten:
geldige identiteitskaart

Inschrijven

Via het onderstaande inschrijvingsformulier kan je inschrijven voor deze vakantie. Wij kontacteren U dan zo spoedig mogelijk.

Ja, ik wil mee

Nuttige Links

Foto's

Vakantiebestemming

[google maps placeholder]