Frankrijk - Elzas

Wanneer:
van zondag 10 juni 2018 tot donderdag 14 juni 2018 (4 nacht(en))

Programma:

Dag 1: vertrek uit Temse en Lebbeke naar Arlon ( koffiestop) Daarna verder via Luxemburg naar St Avold voor vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan Molsheim met zijn prachtige Jezuïetenkerk, het Kartuizerklooster, Metzig en Tiendenschuur en natuurlijk vooral bekend omwille van Bugatti. Dit Luxe - autootje werd hier op de wereldkaart gezet. Aankomst in Mützig, kamerverdeling en avondmaal.

Dag 2: we maken een eerste tocht op de Elzasser wijnroute en starten met een bezoek aan Ribeauvillé. Niet alleen de Grand Rue met zijn vele vakwerkhuizen, ook de 3 kastelen , en een prachtige vlindertuin, maken van Ribeauvillé een toeristenplek bij uitstek. Tevens kunnen we een wandeling maken van Ribeauvillé tot Hunawhir of zelfs tot Riquewhir. Ook dit stadje mag op een Elzas reis niet ontbreken. Vrij middagmaal in Riquewhir en daarna mogelijkheid tot bezoek aan dit zeer interessante stadje. Het postkoetsenmuseum, het Hansi huisje, het Cour de Strassbourg, de Dolder of klokkentoren, de dieventoren, .. Gewoon te veel bezienswaardigheden om op te noemen. En dan spreken we nog niet van de super gezellige sfeer die hier heel het jaar door hangt. Avondmaal in ons hotel.

Dag 3: in de voormiddag brengen we een bezoek aan de markt van Sélestat, één van de grootste van de omgeving. Tegelijk kunnen we genieten van de prachtige gevels in het oude centrum, zoals de Commanderie St Jean, het stadhuis, de Place d'Armes . Vrij middagmaal in Sélestat. In de namiddag brengen we een bezoek aan de grootste burcht , Haut Koenigsbourg . Gelegen op meer dan 800 meter hoogte krijgen we van hierboven een uniek uitzicht op de wijde omgeving. Maar dit bouwwerk loont ook binnenin de moeite. Het is dan ook één van de meest bezochte monumenten , goed voor een 600.000 bezoekers per jaar. We besluiten onze dag met een wijnproeverij in Obernai. Avondmaal in ons hotel.

Dag 4: vandaag verkennen we de hoofdstad van de regio Haut- Rhin, Colmar. De stad wordt ook wel eens hoofdstad van de Elzasser wijn of zelfs "klein Venetië "genoemd. De vele grachten met mooie vakwerkhuizen, de bloemenpracht en de Quai de la Poissonnerie zijn maar enkele voorbeelden van wat er ons te wachten staat. Vrij middagmaal in de stad. Onze namiddag wordt afgerond met een bezoek aan het verkeersvrije Turckheim. Een waar juweeltje. Avondmaal in het hotel.

Dag 5: na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel , maar er staat nog heel wat moois op ons programma. Starten doen we op de Mont Sainte Odile, waar we een bezoek brengen aan de prachtige site van het klooster. Nadien dalen we terug af naar Obernai. We maken een wandeling op de stadwallen en hebben vrije tijd om in het super gezellige centrum nog een vrij middagmaal te nemen alvorens huiswaarts te vertrekken.

Prijs per persoon (tweepersoonskamer):
495€

Toeslag éénpersoonskamer:
100€

Lokale Munt:
Euro

Inbegrepen:
autocarreis, hotel in half pension. begeleiding, en inkomgeld voor Haut Königsbourg en wijnproeverij

Niet Inbegrepen:
middagmalen, dranken en verzekering.

Supplementen:
annulatie- en bijstandsverzekering in dubbel : 35 ? p.pers in single: 42 ?

Niet Vergeten:
geldige identiteitskaart

Inschrijven

Via het onderstaande inschrijvingsformulier kan je inschrijven voor deze vakantie. Wij kontacteren U dan zo spoedig mogelijk.

Ja, ik wil mee

Nuttige Links

Foto's

Vakantiebestemming

[google maps placeholder]