Portugal: Guimarães & Porto:

Wanneer:
van zondag 10 juni 2018 tot zondag 17 juni 2018 (7 nacht(en))

Programma:

Dag 1:  vertrek vanuit Zaventem richting Porto. Onze Vlaamse gids wacht ons hier al op en brengt ons naar Guimaraes. Na het inchecken krijgen we de nodige uitleg over onze wandelweek. Daarna vrij tot avondmaal dat bestaat uit typische streekgerechten en lokale wijn.

Dag 2:  na het lekkere ontbijt leren we al wandelend de eerste hoofdstad van Portugal , Guimaraes, kennen . Het hele centrum is UNESCO Werelderfgoed en ademt letterlijk geschiedenis uit. Daarnaast bezoeken we de indrukwekkende Franciscanen-kerk, het eerste kasteel van Portugal, en de kapel waar de eerste Koning Alfonso Henriques gedoopt werd. Onze wandeltocht gaat verder langs de Santiago de Compostella route, en brengt ons langs velden en heuvels met prachtige uitzichtpunten. Middeleeuwse brugjes en ruïnes langs en over de Selho rivier, oude molens die het economisch verleden vertellen, brengen ons tot bij onze picknick plaats. Onze namiddag wordt verder gevuld met een tocht langs Sao Torcato dat met vele legendes verbonden is. Daarna bereiken we het centrum van onze verblijfplaats. Avondmaal.

Dag 3: we trekken naar de Penha berg, niet alleen het hoogste punt van de regio, tevens een natuurgebied met slingerende wandelpaden, grotten en kapelletjes om tenslotte tegen de middag bij het heiligdom Santuario da Penha, een prachtig staaltje Art Deco , te arriveren. We worden hier getrakteerd op een fantastisch uitzicht en imposante rotsformaties om daarna de afdaling naar het centrum van Guimaraes aan te vatten. Avondmaal.

Dag 4:  vandaag brengt de bus ons naar de bruisende studentenstad Braga, tevens de oudste stad van het land. We wandelen door het historische centrum(12E) nemen een lichte Portugese lunch, om daarna verder te wandelen naar Santuario Bom Jesus , gelegen op 459 m hoogte. Hier genieten we van het adembenemende uitzicht op de heuvelachtige omgeving en de fantastische stad. Maar het is nog niet gedaan , we wandelen verder tot Santuario de Falperra, één van de uitzonderlijke rococo monumenten. Daarna terug naar Guimaraes voor het avondmaal.

Dag 5: genieten van de rust in deze prachtige streek of eventueel een uitstap maken naar Porto of Peneda-Gêres.

Dag 6: de provincie MINHO ten volle uit! De streek is wereldbekend omwille van zijn Vinho Verde of groene wijn. We stappen langs de gehuchten Candoso en Mascotelos om zo bij Casa de Sezim aan te komen . Hier wordt al sinds 1396 de Vinho Verde geproduceerd. Meer zelfs deze Quinta viel al verschillende malen in de prijzen, zelfs in Brussel. Proeven dus! Avondmaal.

Dag 7: we nemen na het ontbijt de bus naar het op 14 km verder gelegen Da Citania. Hier start onze wandelroute langs de vallei van de Ave rivier. In Santa Iria, Briteiros en Sabroso zien we nog de sporen van de 10de -eeuwse nederzettingen . Nu is dit de perfecte plaats voor schaapsherders, vissers en boeren die zowel fruit als tarwe , gerst en linnen telen. Ook enkele archeologische sites passeren de revue, zoals Keltisch crematorium, oud raadhuis , de eerste sauna's, .Op één van deze unieke plekjes genieten we onderweg van onze picknick. Op het einde van de namiddag gaan we terug naar ons hotel om daarna voor de laatste keer te genieten van de lekkere keuken die de typische restaurantjes ons te bieden heeft.

Dag 8: Vrij tot transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Zaventem

Prijs per persoon (tweepersoonskamer):
1125€

Toeslag éénpersoonskamer:
230€

Lokale Munt:
Euro

Inbegrepen:
vlucht, hotel met ontbijtbuffet , avondmalen in typische restaurantjes op enkele stappen van ons hotel met dranken aan tafel inbegrepen !!! 1 x picknick+ 1 x tapaslunch, wijnproeverij , Nederlandstalige begeleiding van de wandelingen, ( begeleiding vanuit België vanaf 25 deelnemers.)

Niet Inbegrepen:
andere middagmalen, verzekering,

Supplementen:
annulatie- en bijstandsverzekering in dubbel: 80 ? p.pers. in single: 95 ? transfert naar en van Zaventem : 25 ?

Niet Vergeten:
geldige identiteitskaart

Inschrijven

Via het onderstaande inschrijvingsformulier kan je inschrijven voor deze vakantie. Wij kontacteren U dan zo spoedig mogelijk.

Ja, ik wil mee

Nuttige Links

Foto's

Vakantiebestemming

[google maps placeholder]