Hongarije

Wanneer:
van zaterdag 4 augustus 2018 tot zondag 12 augustus 2018 (8 nacht(en))

Programma:

Dag 1: Vertrek omstreeks 6u richting Aachen ( koffiestop) en de Duitse autowegen. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in onze overnachtingsplaats met kamerverdeling en avondmaal.

Dag 2: Ontbijt en vertrek via Oostenrijk naar Hongarije. Vrij middagmaal onderweg . Mogelijkheid tot bezoek aan de Abdij van Melk of deze van St Florian. Aankomst in Viségrad . Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 3: Een volledige dag gevuld met ons eerste bezoek aan Budapest, nl de Buda zijde of burchtwijk. Hier bezoeken we de Matthiaskerk, het Vissersbastion, genieten van een heerlijke lunch en rijden naar de top van de Gellertberg vanwaar we een fenomenaal uitzicht over d e stad krijgen. Nog een stop aan het thermaal park en daarna naar ons hotel voor het avondmaal.

Dag 4: We starten vandaag in Gödöllö, met een bezoek aan het kasteel van Sissi , de Hongaarse keizerin. Als middagmaal krijgen we in het kasteel koffie en koeken. In de namiddag bezoeken we Eger met o.a zijn prachtige Dom. We besluiten onze dag in de "Vallei van de mooie vrouwen " In een lokale wijnkelder proeven we niet alleen de Egri Bikaver of stierenbloed, we worden er ook getrakteerd op een lekker avondmaal met bijhorende Zigeunermuziek. Ambiance verzekerd.

Dag 5: Alweer een topper. De Poesta komt vandaag aan bod. In Kecskemet , de poort tot de Poesta , houden we halt voor een bezoek. Daarna rijden we de poesta in en worden we ontvangen door de ruiters en hun familie met Palenka en Pogacsa. We maken een spectaculaire Rijvoorstelling mee en genieten daarna van een heerlijke lunch met o.a de typische Goulash en natuurlijk wijn en muziek. Een koetstocht door de poesta sluit deze mooie dag af. Avondmaal in het hotel.

Dag 6: We gaan een tweede maal naar Budapest , nu de Pest zijde. Een bezoek aan het mooie Parlement, het Heldenplein, de Staatsopera, de grote markthallen en de Vaci Ut of winkelwandelstraat staan allemaal op ons programma. Middagmaal in een leuk restaurantje. Namiddag vrije tijd tot vertrek voor onze DINNER- Cruise op de Blauwe Donau. Heerlijk buffet , muziek en Budapest by night !

Dag 7: De Donauknie is onze uitvalsbasis voor vandaag. Szentendre het prachtige kunstenaarsdorpje wordt onze startplaats. Hier zullen we ook het middagmaal gebruiken in een leuk restaurantje. Daarna vertrekken we naar de stad van de aartsbisschoppen , Esztergom . Bezoek aan de grootste kathedraal van Hongarije. We besluiten deze laatste dag met een bezoek aan de Burcht van Viségrad. Eerst nemen we deel aan de Ridderspelen om daarna te genieten van een koninklijk feestmaal. Wijn en muziek inbegrepen.

Dag 8: na het ontbijt nemen we afscheid van Viségrad . we maken nog een laatste stop op Hongaarse bodem in het grensstadje Györ. Hier kunnen we de laatste Forinth zeker kwijt in de vele winkeltjes. Vrij middagmaal . Daarna verder via de Oostenrijkse autowegen naar onze overnachtingsplaats. Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 9: na het ontbijt , huiswaarts. Vrij middagmaal onderweg.

Prijs per persoon (tweepersoonskamer):
1045€

Toeslag éénpersoonskamer:
150€

Lokale Munt:
HOngaarse Forinth

Inbegrepen:
autocarreis, hotels onderweg in half pension, hotel ter plaatse in vol pension, alle inkomgelden zoals vermeld in het programma( vet gedrukt)

Niet Inbegrepen:
middagmalen dag 1,2,8,9 , andere dranken dan inbegrepen, andere inkomgelden

Supplementen:
annulatie- en bijstandsverzekering in dubbel : 75 ? p.pers in single: 85 ?

Niet Vergeten:
geldige identiteitskaart

Inschrijven

Via het onderstaande inschrijvingsformulier kan je inschrijven voor deze vakantie. Wij kontacteren U dan zo spoedig mogelijk.

Ja, ik wil mee

Nuttige Links

Foto's

Vakantiebestemming

[google maps placeholder]