La Palma

Wanneer:
van dinsdag 17 april 2018 tot dinsdag 24 april 2018 (7 nacht(en))

Programma:

Dag 1: vertrek vanuit Zaventem richting La Palma. Transfer naar ons hotel aan het strand van Los Cancajos. Eerste kennismaking met onze wandelgids en daarna vrije tijd.

Dag 2: we starten de inloop- wandeling vanuit Cubo de la Galga, het groenste gebied van het eiland. Via laurierbossen, reuzenvarens en prehistorische vegetatie bereiken we het mooie uitzichtpunt La Somada Alta. Na de lunchpauze ontdekken we de indrukwekkende kloof van La Galga om tenslotte via wijnvelden en bananenplantages het uitzichtpunt en strand van Los Nogales te bereiken. Daarna maken we nog een wandeling door de hoofdstad Santa Cruz de la Palma ,die een rijk koloniaal verleden heeft. De lokale kerk, markt en typische balkons zijn de moeite waard.

Dag 3: we gaan naar de overkant van het eiland en starten onze wandeling in de buurt van Tijarafe. Van daar gaat het dan richting natuurmonument , Barranco del Jorado. Via deels onverharde en deels verharde wandelpaden en de oude kabelbaan bereiken we de plaats waar de Barranco de Atlantische oceaan bereikt. Vervolgens nemen we het pad dat ons tot bij het roversnest of de piratengrot Cueva de Candelaria brengt. Een klim brengt ons terug bij de bus die ons naar het hotel zal brengen.

Dag 4: de Caldera de Taburiente is ons wandeldoel voor vandaag. Een prachtige tocht die ons langs de kraterrand van de grootste erosiekrater ter wereld voert. Op verschillende punten krijgen we een spectaculair zicht in de krater zelf. Ook het kerkje van Virgen del Pino , Riahuelo en de Canarische pijnbossen passeren de revue alvorens we de uitgang van het nationale Park bereiken .

Dag 5: vrije dag om even op krachten te komen en te genieten van de ALL INCLUSIVE faciliteiten van ons hotel, of een uitstapje te maken.

Dag 6: na een dagje rust beginnen we aan de topper van het eiland : de Vulkanenroute. Misschien de zwaarste tocht, maar zeker ook de spectaculairste die ons van El Pilar via de toppen van de vulkanen naar de Deseada brengt. Van hier hebben we zicht op bijna het hele eiland, maar tevens op El Hierro, Tenerife, en La Gomera. Via de lavavelden en bossen dalen we terug af naar Fuencalientes , het stadje van de marsepein.

Dag 7: we gaan terug in de tijd van het bijna verlaten noorden. In de buurt van Barlovento beginnen we aan een tocht langs vruchtbare landbouwgebieden, varens en unieke plantenwereld die door de passaatwinden van het nodige vocht voorzien worden. Maar ook het laatste drakeboombos en reusachtige lelieplanten krijgen we te zien. Bij La Tosca kijken we uit over al dat moois, om daarna af te dalen naar de dorpjes Gallegos en Franceses. Geweldige ravijnen, oranje cactusbloemen, akkers met muildieren, zelfs grotten van oerbewoners kruisen ons pad. Deze tocht kan ook omgekeerd uitgevoerd worden. Wandelingen kunnen ter plaatse aangepast of gewijzigd worden, afhankelijk van weersomstandigheden en groepssamenstelling.

Dag 8: vrij tot de transfert naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Zaventem.

Prijs per persoon (tweepersoonskamer):
1160€

Toeslag éénpersoonskamer:
160€

Lokale Munt:
euro

Inbegrepen:
vlucht, transfert van en naar het hotel, ALL INCLUSIVE , 5 Nederlandstalig begeleide wandelingen, (begeleiding vanuit België vanaf 25 deelnemers)

Niet Inbegrepen:
: persoonlijke uitgaven, en supplementen zoals vermeld.

Supplementen:
1.220 ? per persoon PRIJS VANAF 29 januari Zeezichtkamer : 40 ? per persoon in dubbel transfert naar en van Zaventem : 25 ? annulatie- en bijstandsverzekering in dubbel: 85 ? p.pers. in single: 95 ?

Niet Vergeten:
geldige identiteitskaart

Inschrijven

Via het onderstaande inschrijvingsformulier kan je inschrijven voor deze vakantie. Wij kontacteren U dan zo spoedig mogelijk.

Ja, ik wil mee

Nuttige Links

Foto's

Vakantiebestemming

[google maps placeholder]