Oostenrijk

Wanneer:
van zondag 8 juli 2018 tot zondag 15 juli 2018 (7 nacht(en))

Programma:

Dag 1: Vertrek uit Temse omstreeks 5u00. Koffiestop in de omgeving van Aken en daarna via de Duitse autowegen richting Heilbronn, Ulm en Füssen naar de Oostenrijkse grens en het mooie Bach. Vrij middagmaal onderweg. Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 2: We starten in het buurdorpje Elbigenalp, dat bekend is voor zijn machtig houtsnijwerk. Daarna verder naar Nesselwängle gelegen aan de ingang van het Talheimer Tal, ooit de zoutroute van Hall in Tirol naar de Bodensee. Via de Haldersee bereiken we Tannheim. Het belangrijkste dorp van het dal is bekend voor zijn barokke kerk naar voorbeeld van de Innsbrucker Dom, het Heimatmuseum en het monument opgericht voor Andreas Hofer, de Tiroolse nationale held en vrijheidsstrijder. Mooie wandelroutes, fantastische uitzichten, leuke bezienswaardigheden te over.

Dag 3: Onze dag wordt volledig gevuld met een bezoek aan de Tiroolse hoofdstad Innsbruck. De Dom, het 'Gouden Dak', de keizerlijke Hofburg, de Maria Theresiënstra?e of zelfs Schloss Ambras behoren tot de mogelijkheden. In de namiddag brengen we een bezoek aan het wereldbefaamde Swarovski museum in Wattens.

Dag 4: We rijden naar Wängle aan de voet van de Hahnenkamm, daarna verder naar Reutte waar u de mogelijkheid krijgt te shoppen. In de namiddag gaat het richting Berwang waar we met de Bergwanger Sonnalmbahn direct in het wandel- en natuurgebied van de Tiroler Zugspitzarena komen. We besluiten de dag met een bezoek aan de Stadl-brau, de lokale brouwerij.

Dag 5: We starten met een bezoek aan het kasteel Neuschwanstein, gebouwd in opdracht van Ludwig II van Beieren of de "Sprookjeskoning". Onze namiddag wordt gevuld met een bezoek aan Füssen, de stad die de "Romantische Route" afsluit. Bekend is de stad voor de zwavelbronnen van de stadswijk Bad Faulenbach, de zomerresidentie van de vorstbisschoppen, de slotkapel en de Benedictijnenabdij St.-Mang.

Dag 6: Vandaag starten we in Holzgau, het dorpje dat gekend is voor zijn beschilderde gevels en de Simmswaterval in de prachtige Höhenbachtalkloof. Een fantastische wandeling over de langste hangbrug in Oostenrijk maakt het plaatje af. Via Steeg bereiken we daarna Lech, gekend als de wintersportplaats van het Nederlandse koningshuis. Op de grens tussen Vorarlberg en Tirol is het dorpje prachtig gelegen bij de Rüfikopf. Hier kunnen we op grote hoogte wandelen tot Warth.

Dag 7: Weeral een hoogtepunt: we bezoeken de Springschanz van Garmisch Partenkirchen. Zeker en vast bekend van het Nieuwjaarskischansspringen. Vrije tijd in het gezellige centrum. Daarna naar Ettal voor een bezoek aan de Benedictijnenabdij. Op de terugweg houden we halt aan de Plansee, het op 1000m hoogte gelegen grootste meer van Tirol. Een leuke wandeling of boottochtje zijn hier de opties.

Dag 8: Na een heerlijke week van wandelen en bezichtigen vatten we na het ontbijt de terugreis aan.

Prijs per persoon (tweepersoonskamer):
775€

Toeslag éénpersoonskamer:
140€

Lokale Munt:
Euro

Inbegrepen:
autocarreis, hotel in half pension, inkomgelden voor Swarovski, Neuschwansteinkasteel, Olympiaschanz, brouwerij en abdij Ettal,.

Niet Inbegrepen:
middagmalen, dranken, andere inkomgelden of kabelbanen

Supplementen:
annulatie- en bijstandsverzekering in dubbel : 54 ? p.pers in single : 64 ?

Niet Vergeten:
geldige identiteitskaart

Inschrijven

Via het onderstaande inschrijvingsformulier kan je inschrijven voor deze vakantie. Wij kontacteren U dan zo spoedig mogelijk.

Ja, ik wil mee

Nuttige Links

Foto's

Vakantiebestemming

[google maps placeholder]