Rhodos

Wanneer:
van vrijdag 1 juni 2018 tot vrijdag 8 juni 2018 (7 nacht(en))

Programma:

Dag 1: Vertrek vanuit Brussel naar Rhodos, transfer naar ons hotel in Kiotara waar we 3 nachten in All Inclusive zullen verblijven .

Dag 2: ontmoeting met onze gids, en eerste wandeling van Pilona naar Lindos, We starten in Pilonas, de Zuidelijke toegangspoort tot Rhodos. Dit traditionele dorpje is vooral gekend om haar vele olijfboomgaarden. We zetten de wandeling verder en gaan door een prachtige kloof om zo op het hoogste punt van Rhodos te komen, namelijk Lindos. Deze stad is vooral gekend om haar Acropolis met tempel opgedragen aan de Godin van de wijsheid, krijgskunst en vrede: Athena. Aan de voet van de Acropolis bevindt zich de stadje, waar je kan genieten van de typisch Griekse atmosfeer.

Dag 3: We wandelen vandaag van Siana naar Monolithos. Siana, een dorp gebouwd op de helling van de berg Akrotiri, biedt ons fantastische verzichten over de Egeïsche Zee en de omliggende eilanden. Onderweg naar Monolithos komen we langs Glyfada in het zuidwesten van het eiland. Dit plaatje is gekend om haar rotsachtige stranden met grote keien, uniek door het water dat hier groen kleurt door de weerkaatsing van de bomen. Aangekomen in Monolithos brengen we een bezoekje aan het prachtige Venetiaanse kasteel uit de 15de eeuw, dat een adembenemend uitzicht geeft over het stadje.

Dag 4: Vandaag wisselen we ons zuidelijk gelegen hotel voor Rhodos stad. Kamerverdeling en vrije tijd tot het avondmaal. We verblijven hier de volgende dagen in half pension .

Dag 5: Op het wandelprogramma vandaag staat de route van Saint Nikolas naar Elafina. Starten doen we aan het klooster van Saint Nikolas Foudoukli, dat zich middenin de bossen bevindt. Zo gaan we richting Salazar, een wondermooi dorpje met tal van fonteinen waarvan het kristalblauwe water de vegetatie in de regio onderhoudt. Verder naar Salakos dat volledig omringd is door ruïnes uit de 3e eeuw V.C. alsook enkele Byzantijnse kerken. Onderweg naar de top van Mount Profitis Ilias (789m) genieten we van de mooie vegetatie op de berg, met als kers op de taart een wondermooi uitzicht vanaf zijn top. De tour eindigt in Elafina, een gekend plaatsje omwille van het beroemde Elafi Hotel, gebouwd door de Italianen in 1929 en waarvan de naam is afgeleid van de herten die op het eiland leven.

Dag 6: We starten de wandeling in het kleine landbouwdorpje Kalamonas, dichtbij de bekende Vlindervallei, onze volgende stop. De vlindervallei strekt zich uit langs de oever van de Pelekanos rivier en bevat talrijke kabbelende beekjes, houten bruggetjes en kleine meren. Een betoverend tafereel! De tour eindigt in het bergdorpje Psinthos, waar je kan genieten van de echte schoonheid van het platteland van Rhodos. Naast de karakteriserende Fasouli fontein vind je hier twee Byzantijnse kloosters. Bovendien heeft Psinthos ook historische waarde: het was ooit de locatie van het laatste slagveld tijdens het conflict tussen de Italianen en de Turken, waarna Rhodos aan de Italianen overgeleverd werd.

Dag 7: Op onze laatste wandeldag maken we een luswandeling die begint en eindigt in het traditionele plaatsje Kritinia. Het plaatsje, waarvan de Griekse naam eigenlijk 'Nieuw-Kreta' betekent, heeft een bewogen geschiedenis van zowel de Ottomaanse invallen als aanvallen van piraten achter de rug. Wat ons zeker zal bij blijven is het panoramische uitzicht op de zee en het Venetiaanse kasteel.

Dag 8: vrij tot de transfert naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Zaventem.

Prijs per persoon (tweepersoonskamer):
1075€

Toeslag éénpersoonskamer:
240€

Lokale Munt:
EURO

Inbegrepen:
vlucht, transfer van en naar het hotel, 3 x ALL INCLUSIVE en 4 x half pension , 5 Nederlandstalig begeleide wandelingen, (begeleiding vanuit België vanaf 25 deelnemers)

Niet Inbegrepen:
supplementen zoals vermeld.

Supplementen:
transfer naar en van Zaventem : 25 ? annulatie- en bijstandsverzekering in een dubbel: 74 ? p.pers in een singel: 90 ?

Niet Vergeten:
geldige identiteitskaart

Inschrijven

Via het onderstaande inschrijvingsformulier kan je inschrijven voor deze vakantie. Wij kontacteren U dan zo spoedig mogelijk.

Ja, ik wil mee

Nuttige Links

Foto's

Vakantiebestemming

[google maps placeholder]