Deel 2: Crozant tot Sainte Foy Le Grande

Wanneer:
van zaterdag 6 oktober 2018 tot woensdag 17 oktober 2018 (10 nacht(en))

Programma:

Dag 1: vroeg vertrek uit Temse richting Gent, Waregem en de Franse grens. Via Parijs, Orléans, Vierzon en Chateaurouw bereiken we ons eindpunt van vorig jaar, Crozant. Afhankelijk van het uur van aankomst , maken we vandaag al een eerste wandeling richting Chapelle Baloue en Saint Germain Beaupré waar we een mooi kasteeltje zien. Of zelfs tot Saint Agnant de Versilat. Daarna kamerverdeling en avondmaal in ons hotel in La Souterraine.

Dag 2:  even voorbij ons verblijfsstadje , in het gehucht Le Bec , geven we het startschot. De route naar Chamborand is prachtig, leuke uitzichten, riviertjes ,vijvers, ..In La Toueille bereiken we de grootste vijver, de ideale picknickplaats. Iets verder bereiken we al Bénévent-lAbbaye. Na wat bos , dan weer verharde weg, enkele kapelletjes en het waterzuiveringsstation bereiken we al Marsac en Arrènes. Nog een laatste inspanning brengt ons via de Moulin de la Ronze tot in Saint Goussaud; Diner en overnachting in La Souterraine.

Dag 3:  aan de kerk van Saint Goussaud nemen we de draad terug op richting Châtelus le Marcheix. Via Virareix en Les Billanges bereiken we de Taurion rivier. Eens de Pont du Donjon over, nemen we het bospad recht naar Le Châtelet en Dognon. Daarna naar ons hotel in Feytiat voor kamerverdeling en avondmaal.

Dag 4: terug paraat voor een mooi stukje veldweg van Lussac naar Saint Léonard de Noblat waar we de Vienne oversteken. Via Lafont bereiken we de pelgrimsherberg in Aureil. Vervolgens volgen we de Impasse du Monastère om in Crouseix en Feytiat toe te komen. Even langs het hotel voor verfrissing en daarna bezoek aan Limoges, met zijn prachtige Cathédrale Saint Etienne, de Bisschoppelijke tuinen, Place De La Republique

Dag 5: in Aixe sur Vienne, net onder het stadscentrum van Limoges hernemen we. We volgen de loop van de kleine Aixette en passeren enkele mooie molens als David, Mas Neuf en Japaud. Eens de brug over bereiken we al gauw Mardaloux en Saint Martin Le Vieux en Flavignac. Hier nemen we even de bus om een gevaarlijke weg te omzeilen. Aan het " maison blanche" in Les Cars wandelen we verder over bospaden naar La Petit Veyssière en de brug van Maître Antony. We dalen af naar Châlus het eindpunt voor vandaag

Dag 6: in Firbeix zullen we eerste maal de typische Santiago schelp te zien krijgen, gemaakt door een lokale vrijwilliger en het symbool voor aankomst in de Périgord. We passeren vervolgens het oude klooster van Sainte Marie om La Coquille te bereiken; Aan de 13e eeuwse kerk kunnen we onze picknick verorberen. Door de Pierre à Cupules weten we dat we ons op de Chemin des Cupules bevinden. We passeren even verder de aanduiding Parc régional du Périgord . Via Grand Gué en Le Tuquet bereiken we het pittoreske Thiviers. Het beeld Van Sint Rochus of de Notre dame kerk gaan we zeker bezoeken. Kamerverdeling en diner in ons hotel in Périgueux .

Dag 7: We starten vandaag in Sorges , tevens gekend voor zijn truffel museum. Daarna via Bizol , Fonniovas en het Fôret Domaniale naar La Croix du Rat. Al gauw zien we nu het Chateau de Caussade tevoorschijn komen om vervolgens via Chaumardie , Perigueux te bereiken. De stad is zo mooi dat we zeker een kijkje moeten nemen in o.a. de indrukwekkende kathedraal Saint Front, die ook de Codex van de Pelgrim of Codex Calixtinus , uit de middeleeuwen bezit. U zal versteld staan van de afmetingen en vele koepels en zeker van de vele kapellen waaronder de St Jacobskapel. Maar ook de binnenstad loont meer dan de moeite.

Dag 8: aan de Abdij van Chancelade ( bezoek) begint onze tocht. Via Les andrivaux en de Chemins de la Commanderie wandelen we naar Saint Astier en het Chateau de Puyferrat. Even een korte halte om deze prachtige gebouwen te bewonderen. Daarna vervolgen we ons pad naar Saumonie.

Dag 9: in Puy de Pont volgen we de richting Jaumarie. Een mooi bospad brengt ons tot Douzillac om daarna Saint Louis aan de Isle te bereiken. Tegenover de kerk nemen we richting Sourzac een historische pelgrims plaats. In het stadje Mussidan bereiken we tenslotte ons eindpunt , de Eglise Saint Georges.

Dag 10:  aan de Eik van de Pelgrim in Cap Blanc beginnen we aan onze laatste etappe voor dit jaar. Al gauw komen in in Monfaucon alwaar we de bosweg nemen naar Moncazeau ; we passeren even verder de oude molen la Roquette en wijngaarden om bij het uitzichtpunt en de ruïnes van La Feraille te komen. Een laatste afdaling brengt ons bij de Dordogne rivier en dus ons eindpunt Sainte Foy la Grande. Van hier hebben we nog 1100 km tot Santiago de Compostella voor de boeg, volgend jaar hernemen we dan ook hier terug. We rijden na onze wandeling al een stukje van onze terugweg naar België. Avondmaal en overnachting.

Dag 11: na het ontbijt huiswaarts.

Prijs per persoon (tweepersoonskamer):
1115€

Toeslag éénpersoonskamer:
270€

Lokale Munt:
Euro

Inbegrepen:
autocarreis, hotels in half pension, ¼ wijn en water bij avondmaal, gids voor de wandelingen

Niet Inbegrepen:
middagmalen, andere dranken, persoonlijke uitgaven,

Supplementen:
annulatie- en bijstandsverzekering in dubbel : 80 ? p.pers in single : 100 ?

Niet Vergeten:
identiteitskaart

Inschrijven

Via het onderstaande inschrijvingsformulier kan je inschrijven voor deze vakantie. Wij kontacteren U dan zo spoedig mogelijk.

Ja, ik wil mee

Nuttige Links

Foto's

Vakantiebestemming

[google maps placeholder]